Добре дошли в сайта на нашето училище
Стените говорят за литература ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 13 Декември 2019 00:00
Във връзка с Националната седмица на четенето, учениците от IV€ž"В"клас при ОУ "žИван Вазов", с класен ръководител Атанас Давидов, в продължение на месец работиха върху проекта "Стените говорят за литература"на тема "Коледни приказки".
"Стените говорят за литература" вдъхновява малките ученици да задълбочат знанията си по литература като създават и представят своя собствена творческа работа, като обменят идеи и се учат и преподават заедно докато споделят опита си.
Проектът е както метод за преподаване, така и метод за учене. Това е новаторски подход, подпомагащ развитието на ползотворен диалог между ученици и творци, между ученици и ученици, между ученици и учители.
Проявата на творчество, разчупването на познатите учебни рамки, поставянето на новаторски учебни материали по стените, не е само естетическа и образователна проява, но също така създава нова учебна среда в рамките на училището и на класната стая.
Гости на изложбата, финализираща проекта, бяха децата от подготвителна група при ДГ "Бодра смяна" - в Горна Оряховица. Децата от ПГ, придружени от своите домакини - четвъртокласниците разгледаха коледната украса на чилището. Посетиха компютърния кабинет, където учениците от IVклас им прочетоха любими коледни приказки и попяха заедно коледни песни. Разгледаха изложбата и за довиждане получиха по една коледна играчка от своите домакини, която да поставят вкъщи на елхата, като символ на коледния дух и новото приятелство между децата.
alt
alt
altalt
altaltaltaltaltaltalt


Страница 10 от 57
Как оценявате сайта
Разгледайте резултатите