Уважаеми родители,

Ние не предлагаме готови рецепти. Искаме да обърнем вниманието ви върху някои важни страни на общуването, някъде да дадем съвет, някъде само да поставим въпроси.

А вие четете нашите материали и между редовете. И мислете - мислете за вашето семейство, за сполуките и пропуските във възпитанието, за взаимоотношенията с децата ви и с вашите родители, за това, което е било, какво се случва днес и как ще е утре. И ако ние ви помогнем да видите някои неща по нов начин и да потърсите нови подходи за решаване на стари проблеми, ще смятаме, че сме постигнали своята задача.

Всяко училище би искало да бъде мястото, където учители и деца се чувстват уютно, живеейки заедно, където "се разпознават" като едно семейство.

Резилианс (един сравнително нов подход в познанието за човека) е способност на хората да оцеляват в изпитания, способност да се изправят пред голямо страдание, дори загуба. Става дума за индивидуална човешка способност да продължиш да живееш, да имаш смислени връзки с други хора, да продължиш напред след преживяно нещастие. Тази способност се изгражда в отношенията и връзките с другите хора. А какво по-добро място от училището? Защото общуването в училище е преди всичко отношение.

Какво означава да общуваме с детето?

Означава отношение на безусловно приемане на детето, а не стремеж да го направим такова, каквото на нас ни се иска да бъде. Означава грижа, закрила и подкрепа. Означава да се опитаме да разберем от какво се нуждае детето. Означава внимателно да се вглеждаме в него, без предварителни рецепти и отговори.

НИЕ, учителите на вашите деца:

СМЕ ЗАГРИЖЕНИ. Това означава, че правим всичко по силите си да дадем на детето грижата, от която има нужда. Нашата грижа се простира по-далеч от училищната врата.

ПОЗНАВАМЕ НАШИТЕ ДЕЦА. Ние сме малко училище и затова познаваме децата си по-добре. Работим целенасочено за по-доброто им опознаване.

ВЯРВАМЕ, че родителите и училището трябва да се допълват и подкрепят. Искаме да дадем нов облик на успешната работа помежду ни.ПРИДВИЖВАНЕ КАТО ПЕШЕХОДЦИ ПРЕЗ ЕСЕННО – ЗИМНИЯ ПЕРИОД НА ГОДИНАТА – БДП ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 20 Декември 2019 10:55


 
Възрастови особености ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 18 Септември 2011 22:11


 
Как може да се помогне на детето ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 18 Септември 2011 22:09


 
Какво имате за домашна работа ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 18 Септември 2011 22:07


 
Първият учебен ден ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 18 Септември 2011 22:04


 


Как оценявате сайта
Разгледайте резултатите