За пръв път първокласниците с класни ръководители Розалия Нанкова, Гергана Манчева и Емилия Глоговска  отбелязаха Деня на Народните будители – един от най-големите празници, посветени на духовността и просвещението. На този ден отдаваме дължимото уважение, почит и признателност към всички българи, допринесли за запазване на българската духовност и нейното издигане през вековете.    

С много вълнение и трепет премина една от първите инициативи, посветени на Деня на будителя. С голямо старание учениците от първи клас работиха върху работни листове, изработиха книжка за будителите и подредиха пъзел, който сглобиха в екипи, оцветяваха образи на бележити български будители, рецитираха стихове.  

Група петокласници, подготвени от Наталия Генова,- учител по БЕЛ в прогимназиален етап на обучение, посетиха учениците от първи клас като им разказа за същността на празника, кои хора наричаме будители, какво е тяхното значение за съвременните хора и защо и до днес всички ние ги тачим. Петокласниците изброиха  имената на едни от най-значимите фигури на Българското възраждане и разказаха с какво техният живот и дело са допринесли за събуждането на умовете и душите на българите, за осъзнаването на българите като народ с древно и велико минало, който трябва отново да поеме съдбата си в свои ръце.

От своя страна първолаците също се бяха подготвили със стихове за Васил Левски, Христо Ботев, Хаджи Димитър. Изпълниха песни за народните будители  и назоваваха имената на Паисий Хилендарски, Св. св. Кирил и Методий, Софроний Врачански, Петър Берон и др. Класните ръководители и учителите от ЦДО Нели Събева, Ирина Стефанова и Елена Тодорова помогнаха на учениците да изработят тематични табла, които могат да се видят в коридора на първия етаж на училището. Накрая учениците от петите класове подариха знаменца с ликовете на едни от най-изтъкнатите наши възрожденци и всички дружно ги развяха в знак на почит и признателност.

В инициативите се включиха и децата от ПГ с ръководител Валентина Стойкова, която предложи на първокласниците да довършат образа на Патриарха на българската литература и патрон на нашето училище – народния будител Иван Вазов. Педагогическият съветник г-жа Антоанета Баланова също допринесе за празничната  атмосфера в предучилищната група при организацията и подготовката на децата. Първокласниците изработиха и подариха на гостите прекрасни картички, посветени на Деня на народните будители.