Първото тържество за учениците от 1. А клас с класен ръководител Розалия Нанкова и учител ЦДО Нели Събева бе „Празник на цифрите“. С присъствието си ги уважиха директорът на ОУ „Иван Вазов“ Иван Момъков и  зам-директорът Гергана Павлова.  Присъстващите ученици и родители участваха в много  занимателни задачи, забавни математически игри,  песни и танци. Първокласниците вече изучиха  числата до 10, показаха че могат да събират и изваждат с тях. Преди да покажат, че са научили да решават задачи до 10, учениците представиха изучените цифри в редица. Изпяха любимата си песен за числата. Разделени в екипи, децата подредиха пъзел от различни картини и се получи прекрасна коледна картина, пред която пяха коледни песни и танцуваха мажоретен коледен танц.

     Първокласниците вече изпратиха  писмата си до Дядо Коледа, но той е много зает и затова бе изпратил по електронната поща отговор – Задачки – закачки. Малките математици се справиха чудесно със задачите и в края на празника получиха много лакомства.

     Голяма атракция бяха коледарите, водени от станеника  (г-н Цветелин Давидов, баща на Йоан Давидов), под звуците на гайда. Всички присъстващи се докоснаха до българския автентичен фолклор, в който много активно взеха участие малките коледарчета. Те изпълниха на живо под музикален съпровод Коледарската песен.   Като домакини, учителките на 1. А клас ги дариха с кравайчета и лакомства.

    На празника беше отделено внимание и на следващия празник – Нова година и свързания с това обичай Сурвакане. Децата показаха как ще сурвакат вкъщи своите близки. Това демонстрираха като сурвакаха директора на училището, г-н Иван Момъков, а той от своя страна почерпи първокласниците.

     В края на празника всички ученици похапнаха от благословената от Отец Зоран в часа на класа питка и си пожелаха Светли Рождественски празници.

  „Да живеят като братя

   всички  хора по Земята!“