Откриването на лятната изложбата в ОУ „Иван Вазов“ съвпада  с най-големия християнски празник през лятото – Успение Богородично. Това е денят, в който се почита светата майка – покровителка на жените, децата и семейното огнище.

    Деница Александрова – Уредник на Художествената галерия „Недялко Каранишев“, откри експозицията, подредена във фоайето на училището. Всички екпонати са изработени от деца, посещаващи Лятната академия в училището, с помощта на техните преподаватели и Надя Дончева-бивша възпитаничка на училището.

   Минавайки през арката на входа попадате в една друга реалност, извадена от дълбините на детската душа. Още на входа са разположени групови пана, изобразяващи морско дъно, бурно и спокойно море на фона на персонажи от „Лебедово езеро“, индивидуални творби и приложни изкуства. Под ръководството на Надя Дончева по-големите момичета се научиха да плетат на една и две куки и техните творения също могат да бъдат разгледани там. Детските апликации са изработени от рециклирана хартия, разноцветни капачки и природни материали. Впечатляваща е голямата пластмасова бутилка, пълна с миди и рапани. Веднага изникват въпросите „От къде е?“ и „Как е напълнена?“

    Изложбата обхваща малка площ, но пресъздава голямото вдъхновение, впечатления, фантазии, желания и мечти на малките творци. Произведениятя им са шепот от това, което са видели, което знаят или за което са чели.

   До края на месец август, всеки който желае, може да разгледа произведения на талантливите малчугани!

  Екипът на ОУ „Иван Вазов“ благодари за любезното съдействие  и помощта на Деница Александрова,  уредник на Градска художествена галерия „Недялко Каранешев” и  на всички участници за тяхното вдъхновение, старание и съпричастност.