От 27 юни до 6 юли се проведоха световните финали на „Dance World Cup“. Отборът на Балет “Калина“ при НЧ“Напредък 1869“, гр. Г. Оряховица, участва в невероятното изживяване, в което хиляди от най-добрите млади танцьори в света се събираха в град Прага,Чехия.

В мащабния танцов конкурс, взеха участие 10 000 танцьори от 54 държави, което го прави второто най-голямо състезание след Летните олимпийски игри!!!

Звездно представяне на момичетата от ОУ “Иван Вазов“:

Вивиан Бонева 7а клас, Даяна Миладинова 6а клас, Каролина Боева 5а клас, Йоана Василева 5а клас, Стелиана Дабева 5а клас и Дария Стайкова 5б клас!!!!

Световна шампионка за България и Балет „Калина“ Йоана Василева, която защити миналогодишната си световна титла в стил Contemporary и отново грабна златото в тази категория!

Прекрасната хореография е на Денислав Иванов, който е неин брат и бивш ученик на ОУ“Иван Вазов“!
Световна титла за Даяна Миладинова в категория акро денс и бронз за Каролина Боева в по-малката възрастова група също акро денс!

 Трето място за Даяна Миладинова и солото й в стил характерни танци.

Сребърни медалистки и вицешампионки в категория лирикъл дуета  Йоана Василева и Даяна Миладинова ! Уникалната хореография на Денислав Иванов успя да пребори 51 дуета от цял свят.

Второ място и сребро за атрактивния танц в стил джаз на Вивиан Бонева и трето място за Даяна Миладинова в същия стил,но в по – малката възрастова група.

Уникалния групов танц “Захир“ в стил модерно донесе бронз за България!

Най-малките представителки на Балет „Калина „, където е включена и Анабел Бонева от 3 клас също се представиха блестящо и се класираха в топ 6 от общо 30 групи от цял свят. Хореографията е дело на Миа Момъкова и е в стил шоу денс.

Талантливите хореографи на балет „Калина“, с худ. ръководител Калинка Генова: Денислав Иванов,Миа Момъкова,Емона Георгиева и Калина Кръстева допринесоха за звездното педставяне на децата!

Пожелаваме на всички успешна учебна година и още повече предизвикателства през новия творчески сезон!