9 отбора от 5 училища от Горна Оряховица се включиха в деветото издание на Празника на знанието. В надпреварата участваха ученици от: СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Инициативата е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.

Празникът включва образователни игри със състезателен характер. Участниците трябваше да преминат последователно през 4 пункта, където отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми. Задачите бяха свързани със здравословното хранене, тютюнопушенето, употребата на алкохол и двигателната активност.

На първо място се класира единият от отборите на ОУ „Иван Вазов“ в състав: Боряна Пенчева, Михаил Чолаков и Светослав Дойков.  Вторият отбор на ОУ „Иван Вазов“ в състав Цветелина Колева, Емилиян Стойков и Кристиян Борисов се класира на четвърто място.

Всички участници в Празника на знанието получиха грамоти и кошници с плодове от Община Горна Оряховица, а победителите и предметни награди, осигурени от РЗИ – Велико Търново.